Bali

Bali, Indonezija

već od 1290€

Opis destinacije

Bali ostrvo obiluje mestima za opuštanje i uživanje. Nakon što sletite na balinežansko tlo, videćete nestvarnu prirodu, bogata pirinčana polja, hinduističke hramove, kraljevske bazene. Posetićete Ubud, umetničku koloniju, ali i Tanah Lot hram, simbol Balija. Tu su i Besaki hram i Tirtiganga palata, ali i Goa Gajah hram čiji ulaz ima oblik glave slona. Kuta je najbolje mesto za uživanje na plažama. Takodje, Kuta plaže su najbolja prilika za surfovanje. Osim ovde, uživaćete i na plažama Uluwatu, Dreamland i Pandawa, kao i u najlepšim zalascima sunca u ovom delu sveta.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanja
22.10.2022.
31.10.2022.
05.11.2022.
12.11.2022.
21.11.2022.
10.12.2022.
25.01.2023.
08.02.2023.

Smeštaj
Budget smeštaj
Regularna cena
1.390,00 EUR
First minute
Važi za sve prijave do 10.10.2022.
1.290,00 EUR

Smeštaj
Comfort smeštaj
Regularna cena
1.490,00 EUR
First minute
Važi za sve prijave do 10.10.2022.
1.390,00 EUR

Smeštaj
Level Up smeštaj
Regularna cena
1.690,00 EUR
First minute
Važi za sve prijave do 10.10.2022.
1.590,00 EUR

Cena uključuje
- Kompletna organizacija i usluge predstavnika agencije na destinaciji
- Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd - Denpasar - Beograd, u ekonomskoj klasi, sa čekiranim prtljagom 23kg i ručnim prtljagom 8kg
- Svi transferi od aerodroma do smeštaja, od smeštaja do aerodroma i između gradova prema planu i programu puta
- Budget smeštaj
- Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom prema planu i programu puta u hotelima sa 3 zvezdice po lokalnoj kategorizaciji (dvokrevetne sobe) u Kuti
- Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom prema planu i programu puta u hotelima sa 3 zvezdice po lokalnoj kategorizaciji (dvokrevetne sobe) u Ubudu

Cena ne uključuje
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Vizu za Indoneziju (35USD)

Fakultativni izleti

Detox izlet
Cena: 45,00 EUR
Celodnevni izlet u oblasti Ubuda. Naša prva stanica je jedan od najsvetijih hramova Balija- Tirta Empul. Čistih misli, opušteni nakon jutranje meditacije, upuštamo se u ritual duhovnog čišćenja na svetim izvorima u hramu. Oblačimo se u tradicionalnu nošnju, potapamo u svete bazene I smenjujemo na hladnim izvorima koji se ulivaju u bazene. Osmehuijemo se sa lokalcima, koji nas puni ljubavi usmeravaju I pozdravljaju naš čin, kojim se stapamo sa njima, poštujemo njihovu kulturu I osvešćujemo naš duh. Idemo od izvora do izvora, dok primamo blagoslove I prilažemo darove bogovima, prirodi I ljudima. Posle Tirta Empula, posećujemo čuvenu Bali ljuljašku- ljuljanje na jednoj od najvećih ljuljaški u svetu gde ćete imati utisak kao da letite iznad prašume Balija. Ceo kompleks se sastoji od više ljuljaški, različitih veličina, i dosta fotogeničnih kutaka, u vidu poznatih gnezda, ramova itd. Nakon adrenalinske avanture, selimo se na prelepi bazen u Jungle fish baru. U oblasti Ubuda, jedan od najlepših barova-fenomenalni infiniti bazen, u srcu džungle! Uživamo u hladnim koktelima, odličnoj izbalansiranoj hrani, dobroj muzici.. Cena izleta obuhvata: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, ulaznice za lokalitete i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Cena ne uključuje: Ulaznicu za Jungle fihs bar, hranu I piće.

Ubud, šuma majmuna, Elephant cave i bašta začina
Cena: 40,00 EUR
Celodnevni izlet iz Kute. Dan za prirodu, majmune, umetnost, vulkan, začine i hram. Za početak je predviđeno druženje sa razigranim i veselim majmunima u njihovom prirodnom okruženju, velikoj šumi sa ostacima starih hramova. Sledeće stajalište je Elephant Cave (Goa Gajah), hram čiji ulaz ima oblik glave slona pa otuda mu i naziv dolazi. Počeci datiraju iz 11. veka a posvećen je boginji zaštitnici dece, rodjenja i isceliteljki žena. Na ovom izletu javlja se jedinstvena prilika da probate najneobičniju i najskuplju kafu na svetu, Kopi Luwak! Šetnjom kroz baštu začina upoznaju se brojne biljke i začini ali i životinjice koje su zaslužne za proizvodnju pomenute kafe. Za kraj, posle uživanja na pauzi u blizini najaktivnijeg vulkana Batur i istoimenog jezera koje je najveće na ostrvu, stiže se u Ubud, grad umetnosti i neverovatnih galerija, pijaca, ljudi i energije. Savršen dan na Baliju!

Cena izleta obuhvata:
organizovan prevoz po predviđenom itinereru
sve ulaznice za navedene lokalitete
stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Besaki hram, Tirtiganga i Virgin beach
Cena: 40,00 EUR
Celodnevni izlet iz Kute na kojem se obilaze važni hramovi ali i uživa na jednoj od najlepših zavučenih i mirnijih plaža na Baliju. Besaki hram nalazi se u podnožju vulkana Agung koji je poslednji put eruptirao u Novembru 2017. godine. Drugačije ga zovu „hramom svih hramova“ ili „majkom hramova“. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a i najvetije je mesto za čitavo hinduističko stanovništvo Balija. Tirtaganga ili „Vodena palata“ oduševljava svojim vrtovima i bazenom po kojem se se može šetati kamenom stazom i hraniti narandžasti šarani. Ova voda se smatra svetom pa ko želi može se i okupati ovde.

Cena izleta obuhvata:
organizovan prevoz po predviđenom itinereru
sve ulaznice za navedene lokalitete
stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Hram Tanah Lot, polja pirinča i hram Ulun Danu Bratan
Cena: 45,00 EUR
Celodnevni izlet iz Kute. Obilazak neobičnih lokaliteta i još neobičnijih hramova uz opuštanje u zelenilu pirinčanih polja. Tanah Lot – najupečatljivija atrakcija Balija, hram na vodi, tačnije na steni u sred mora, nekih 100 metara od obale iz 16. veka. Izlet se nastavlja obilaskom pirinčanih polja, opuštanjem u zelenilu terasa i neverovatnih pejzaža. Obilazi se i hram Ulun danu Bratan, hram u unutrašnosti ostrva na visini od 1000 metara! Prelepi hram koji je sveje mesto našao i na novčanici, smešten je na obali jezera za koje se veruje da ima svetu vodu.

Cena izleta obuhvata:
organizovan prevoz po predviđenom itinereru
sve ulaznice za navedene lokalitete
stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Lifstyle concept- Sunndays beach I Plamila beach bar
Celodnevni boravak na nekim od najlepših privatnih plaza Balija. Fine dining, autentični porstor, beli pesak, infiniti bazeni, mirno more, chill muzika, hladni kokteli.. Naša Prva stanica je Palmila beach bar koji odiše latino vajbom, ušuškan ispod litica na Melasti plaže. Bar odiše prelepim ambijentom sa bazenom na plaži. Nakon toga, selimo se u Sundays beach bar, najpoznatiji I najbolji bar na ostrvu! Sakriven na samom jugu ostrva, sa predivnom plažom I chill atmosferom, ovaj beach bar je nadaleko poznat I predstavlja jedan paravi mali raj. Uživamo u dobroj hrani I piću I čekamo zalazak sunca, dok se lagano pali logorska vatra na plaži uz zvuke saksovona I laganog ambienta. Nakon zalaska sunca, povratak u hotel u večernjim satima. Cena izleta obuhvata: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Cena ne obuhvata: Ulaznice za beach barove u skladu sa paketom koji izaberete, hranu I piće.

Maxone Ubud Hotel 
Maxone Ubud Hotel 3* je smeštajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Nalazi se na 5 minuta od Ubud Marketa, sve sobe poseduju telefon, wifi, restoran, spa centar i lift.
Sajt
http://maxonehotels.com/index.php/hotel/bali/location/20/city/2

Amarat Agung Raka Resort Ubud 
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi usluge noćenja sa doručkom u hotelu od 4*.

Zia Hotel Kuta 
Zia Hotel Kuta 3* se nalazi u mestu Kuta na Baliju. Udaljen je 10 minuta hoda od plaže. Hotel poseduje otvoreni bazen. Sve sobe su klimatizovane, sa TV i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.
Sajt
https://hotelszia.com/bali

Tribe Kuta Beach Bali 
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi usluge noćenja sa doručkom u hotelu od 4*.
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak.
Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata pre leta 20.20h (TK1084). Priče o egzotičnim krajevima i smeškanje dok čekamo naš let. Idemo na Istok u susret Suncu. Dolazak u Istanbul 23.10h.

Dan 2: Dolazak na Bali i transfer do Ubuda
Let za Denpasar u  02.10h (TK66). Dolazak u Denpasar, Bali. Transfer do smeštaja u Ubudu. 

Dan 3: Fakultativni izlet - Detox izlet
Bali je ostrvo osmeha, nestvarne prirode, bogatih pirinčanih polja, hindu hramova, kraljevskih bazena, voća, cveća, plaža, vulkana i fantastičnog podvodnog sveta. Dan rezervisan za jedan pravi duhovni i fizički detox- fakultativni izlet do jednog od najsvetijih hramova Balija, Tirta Empul. Budimo se uz kratku meditaciju i učimo o tehnikama disanja. Upuštamo se u ritual duhovnog pročišćenja, kupajuči se u svetoj vodi u hramu. Posle Tirta Empula, posećujemo balinežansku Petru- hram Gungun Kawi iz 11.veka. sakriven u pirinčanim poljima, ceo uklesan u stenama. Nakon toga nastavljamo ka jednom od čuvanih organskih restorana u oblasti Ubuda,i krunišemo sve jednim opuštanjem i kupanjem na vodopadu Tegenungan. Povratak u smeštaj . 

Dan 4: Fakultativni izlet - Ubud.
Fakultativni izlet za Ubud, umetničku koloniju i prelepo mesto koje je pun umetničkih dela i neverovatnih slika balinežanske kulture. Ubud je oduvek bio poznat kao slikarsko selo, ali je zapravo jedan veći region, zajednica od 14 sela. Nekada je Ubud bio i medicinski centar, o čemu svedoči njegovo ime, koje na staro-balinežanskom znači medicina. Ipak, Ubud je najpoznatiji po umetničkim radionicama koje su rasute po svim ulicima, kao i na velikoj pijaci – Ubud Market. Nedaleko od centra Ubuda, nalazi se veliki prirodni rezervat dugorepih makakija! Neverovatna, velika šuma, obrasla mahovinom, krije u sebi preko 600 majmuna i oko 150 vrste drveća. Za početak je predviđeno druženje sa razigranim i veselim majmunima u njihovom prirodnom okruženju, velikoj šumi sa ostacima starih hramova. Sledeće stajalište je Elephant Cave (Goa Gajah), hram čiji ulaz ima oblik glave slona pa otuda mu i naziv dolazi. Počeci datiraju iz 11. veka a posvećen je boginji zaštitnici dece, rodjenja i isceliteljki žena. Na ovom izletu javlja se jedinstvena prilika da probate najneobičniju i najskuplju kafu na svetu, Kopi Luwak! Šetnjom kroz baštu začina upoznaju se brojne biljke i začini ali i životinjice koje su zaslužne za proizvodnju pomenute kafe. Za kraj, posle uživanja na pauzi u blizini najaktivnijeg vulkana Batur i istoimenog jezera koje je najveće na ostrvu, stiže se u Ubud, grad umetnosti i neverovatnih galerija, pijaca, ljudi i energije. Savršen dan na Baliju! Povratak u smeštaj. 

Dan 5: Fakultativni izlet - Besaki hram, Tirtiganga i Virgin beach.
Dan za fakultativni izlet. Obilazak Besaki hrama i Tirtiganga palate. Besaki hram je deo velikog kompleksa od 22 hindu hrama, na padinama planine Agung i prostire se na 3 kvadratna kilometra, gde po verovanju počivaju preci Balinežana. Svi hramovi se nalaze na jednoj osi i smisleno su građeni tako da simbolišu put duše do vrha svete planine. Zatim odlazimo u obilazak čuvene Tirtiganga palate. U prevodu Sveta voda iz Ganga, predstavlja najbolji primer prave kraljevske vodene palate. Kompleks se sastoji od svetih izvora, hladnih bazena i nekoliko malih jezera, centar same palate je impozantna fontana od 11 spratova. Uživaćemo u pravoj balinežanskoj kulturi. Za kraj izleta idemo na popularnu plažu Virgin Beach gde ćemo uživati u pesku i izležavanju nakon napornog dana. Povratak u smeštaj. 

Dan 6 : Tranfer do Kute
Nakon doručka, napuštamo smeštaj i transfer do sledećeg odredišta- Kuta. Slobodno vreme. 

Dan 7: Obilazak južne strane ostrva
Dan sa upoznavanjem sa južnim delom ostrva- započinjemo našu avanturu kupanjem na Melasti plaži. Nakon toga idemo na čuvanu plažu Padang Padang, poznatau po filmu sa Juliom Roberts- Jedi, moli, voli i po jednom od najvećih surf takmičenja u Aziji. Uzivamo u sakrivenoj plaži medju liticama, lokalnim varungovima i igramo se sa majmunima koji žive na ovoj plaži. Posle kupanja, svraćamo na jedan brzi foto stop, na čuvenoj surf plaži Suluban-plaža uklesana u prirodnoj litici, do koje se dolai vijugavim stepenicama, kroz prirodni kameni luk. Najlepša boja vode se nalazi baš na ovoj plaži,i nije ni čudo što je zovu Blue point. Nakon toga, selimo se na jedan od najlepših mesta za zalazak sunca na ostrvu, a to je Uluwatu hram. Jedan od 11 hramova koji se nalaze na obodu ostrva, i služe za zaštitu ostrva od zlih sila. Hram je mesto prirodnog staništa dugorepih makakija, i nalazi se na samoj litici o koju se razbijaju močni talasi. Mogućnost fakultativnog odlaska na lokalni ples Kečak u hramu. Ples nam predstavlja celu priču poznatog epa Ramajana. Povratak u smeštaj.

Dan 8: Slobodan dan
Slobodan dan za uživanje na ostrvu. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na neku od najlepših plaza juga- Nusa Dua, Geger, Mengiat, Jimabaran, Bining..

Dan 9: Fakultativni izlet - Tanah Lot
Još jedan dan za upoznavanje Balija. Fakultativni izlet za Tanah Lot hram, simbol Balija! Jedan od najlepših i definitivno najprepoznatljiviji hram na Baliju, smešten samo 100m od obale na ostrvu. Kao što i samo ime kaže, hram je smešten na mestu gde se spajaju zemlja i more - tanah u prevodu znači zemlja, a lot more. Slušamo interesantne priče i uživamo u predivnom prizoru. Put nastavljamo ka pirinčanim poljima, opuštanjem u zelenilu terasa i neverovatnih pejzaža. Obilazimo i hram Ulun danu Bratan, hram u unutrašnjosti ostrva na visini od 1000 metara! Prelepi hram koji je svoje mesto našao i na novčanici, smešten je na obali jezera za koje se veruje da ima svetu vodu.  Povratak u smeštaj. 

Dan 10: Fakultativni izlet - Sunndays Beach i Plamila
Dan rezervisan za lux stranu Balija-fakultativni izlet, obilazak najboljih privatnih plaža na Baliju- Sundays beach i Palmila. Uživamo u potpuno novom lifestyle konceptu luksuznih privatnh plaža i fine dining-a. Beli pesak, infiniti bazeni, hladni kokteli, autentični prostor, najlepši zalazak sunca uz tropske zvuke.. Momenti koji se pamte ceo život! Povratak u smeštaj. 

Dan 11: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska
Napuštanje smeštaja u prepodnevnim satima. Slobodno vreme za šoping ili još malo kupanja do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem u Istanbulu u 21h (TK67).

Dan 12: Dolazak u Beograd
Dolazak u Istanbul u 04.45h, i konekcija na let za Beograd u 7.50h (TK1081). Dolazak u Beograd u 8.25h. 
Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 3 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 162/2020 kategorija licence A35 . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu