Explore Kuba

više destinacija, Kuba

već od 1580€

Opis destinacije

Kuba, najveće ostrvo na Karibima, prožeta je istorijom, kulturom i ritmovima živahne muzike. Ovo prekrasno ostrvo ima više od 5.000 kilometara obale, od kojih je veći deo pod blistavim plažama. Koralni grebeni koji svetlucaju u tirkiznim vodama, autentična sela i jedinstveni oblici reljefa koji privlače turiste iz celog sveta, sve je to skupa inspirisalo mnoge umetnike i pisce među kojim je i Hemingvej. Slušajući muziku uživo koja se širi kaldrmisanim ulicama Stare Havane, posmatrajući živopisne fasade, starinske automobile, decu u uniformama koja trče u školu, shvatićete zašto za ovu zemlju kažu da je zamrznuta u vremenu. Na ovom putovanju videćete : Havanu koja pleni svojom autentičnošću i miksom kolonijalne arhitekture; prekrasni i egzotični Vinjales, duvansko srce zemlje i Trinidad, karipski biser u kom možete spoznati svu lepotu i raskoš kubanske umetnosti zbog brojnih galerija i muzeja.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Kuba februar
Havana ,Santa Clara ,Trinidad I Varadero
03.02.-14.02.2023
12 dana /9 noći  

FIRST MINUT CENA ARANŽMANA: 1580 EUR
REGULARNA CENA: 1650 EUR

Cena aranžmana po osobi u evrima *
FIRST MINUT POPUST ZA UPLATE DO 15. NOVEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd - Havana - Beograd (takse u ovom trenutku iznose TOT 430 eur)
- Svi transferi prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
- Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u privatnom smeštaju (casa particular) u Havani (  1/2 )
- Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u privatnom smeštaju (casa paticular)u Trinidadu ( 1/2 )
- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u privatnom smeštaju (casa paticular)u Varaderu ( 1/2 )
- Organizovanje putovanja
- Razgledanje Santa Calare i ulaznica za blindirani voz
- Licenciranog vodiča sve vreme putovanja i lokalnog vodiča na izletima prema planu i programu

(*Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.)

U cenu putovanja nije uračunato:
- Viza ( za državljane Srbije nije potrebna viza )
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit )
- Doplata za hotelski smeštaj sve vreme ture (na upit)
- Fakultativni izleti i sve ulaznice u kulturno-istorijske spomenike
- Individualni troškovi

FAKULTATIVNI IZLETI:
Razgledanje Havane kabrioletima  CENA:50EUR
Fakultativni izlet razgledanje Havane Old Timer automobilima, obilazeći ostale gradske celine. Obilazimo glavne znamenitosti grada : Vedado, urbana ali autentična četvrt grada u čijem srcu se nalazi tropska šuma Almendares- oaza mira i zelenila, Malekon najromantičnije šetalište uz more gde se uveče okupljaju lokalci i sviraju, Plaza dela Revolucion mesto odakle su se slušali žustri govori Fildela Castra koji se obraćao sa zgrade ministrastva odbrane  i spomenik pesniku i revolucionaru Hose Martiju. Videćemo dalje  Cementario Colon – groblja velikana i kompleks Havanskog Univerziteta koji je jedan od najjačih na svetu, a na kraju obilazimo i četvrt Mira Mar do Delfinarijuma gde se razgledanje završava. Povratak u Staru Havanu .
Uračunato: prevoz kabrioletima, pratnju vodiča

Vinjales i Fusterlandia  CENA: 85 EUR
Polazak na celodnevni izlet u Vinjales u ranim jutarnjim časovima. Prvo poseta Fusterlandiji u trajanju od 30 min zatim sledi nastavak putovanja. Dolina Vinjalesa se nalazi na zapadu Kube i proglašena je UNESCO-vom svetskom baštinom 1999. Usput se pruža uvid u svakodnevni život ruralne kube , predeli pod plantažama kao i tipične seoske kuće ovog područja. Dok putujemo između plantaža duvana uvidećemo zašto ovu iblast još zovu „ Duvansko srce zemlje“. Po dolasku u Vinjales , u pratnji lokalnog vodiča odlazak do seoskog domaćinstva koje gaji duvan na tradicionalan način. Objašnjenje celokupnog procesa od gajenja duvana do motanja listova da bi se formirale čuvene kubanske cigare. Ovde je moguća degustacija tompusa uz jaku tradicionalnu kafu. Zatim odlazak u srce doline Vinjales do Praistorijskog murala, nacrtanim na stenama iz perioda jure. Sledi odlazak na vidikovac Jasmines, „balkon Vinjalesa” gde uživate u panoramskom pogledu na mogote, planine sa zaobljenim vrhovima i šarenu vegetaciju. Nakon vidikovca odlazak na tradicionalni ručak kreolske kuhinje. Poslednja stanica izleta je pećina- Cueva del Indio, drevna pećina koju krase stotine mineralnih struktura. Plovidba čamacem po podzemnoj reci koja protiče kroz pećinu. Struja nosi čamac kroz pećinu dok ne izronimo usred karipske džungle. Nakon obilaska kolonijalnog grada Vinjalesa, krećemo nazad u Havanu. Obilazak će se završiti u vašem hotelu.
Uračunato: prevoz kombijem, vožnju brodom, ručak, lokalnog vodiča

Cayo Iguanas  CENA: 85 EUR
Celodnevni izlet počinje jutarnjim transferom do luke odakle isplovljava katamaran za Cayo Iguanas. Ostrvo Iguana je malo ostrvo koje se nalazi na otprilike 2 sata vožnje brodom od Trinidada. Tirkizne vode koje okružuju ovo nenaseljeno ostrvo belog peska mirne su i plitke. Egzotična flora i fauna koji ga karakterišu predstavljaju sjajno okruženje za avanturu na Karibima. Posebno se ističu pitome iguane, navikle na prisustvo turista, i hutias, glodar poreklom sa Kube. Isto tako je moguće videti i  morske životinje kao što su morske zvezde, male ribe ili šareni rakovi. Po pravilu, stotinak metara pre sidrenja, nalazi se koralna barijera, gde se katamaran nakratko zaustavlja da bi putnici mogli da plivaju među šarenim ribama i dive se lepoti korala. Cayo Iguana je idealno mesto za ljubitelje ronjenja, ali  takođe je savršeno osobe koje vole da se  opuste na finom pesku dok uživaju na suncu.  Ručak se služi na drvenim stolovima a na meniju je uvek neki specijalitet kreolske kuhinje.
Uračunato: transfer do luke, vožnja katamaronom i ručak
Casa Particular  je tradicionalni privatan smeštaj  u kubanskim kućama/ stanovima. Smeštaj je jednostavan i čist , a prednost ovakvog smeštaja je činjenica da iz bliza upoznajete svakodnavni život kubanskog naroda. Case paricular ne podležu kategorizaciji.  Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, sa sopstvenim kupatilom i klimom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak u kućama je skroman i tipično kubanski (kafa , sok, jaja, sveže voće). Doručak za goste pripremaju vlasnici smeštaja. Smeštaj

Casa Paricular u Havani se nalazi u Staroj Havani na samo 10 minuta šetnje od glavnih znamenitosti Havane. U okviru kuće se nalazi kuhinja koja je na raspolaganju svim gostima.

Casa Paricular u Trinidadu se nalazi u centru Trinidada na 5 minuta hoda od Case de la Musica. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima-uređaj i frižider. U okviru sobe se nalazi terasa ili se u dvorištu kuće nalazi uređen vrt sa terasom dostupan gostima.

Casa Paricular u Varaderu se nalazi na 10 minuta hoda od plaže . Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima-uređaj i frižider. U okviru sobe se nalazi terasa ili se u dvorištu kuće nalazi uređen vrt sa terasom dostupan gostima.
DAN 1
BEOGRAD
(03.02.2022): BEOGRAD – HAVANA Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ . Let do Havane u večernjim satima sa presedanjem u Istanbulu.

DAN 2
HAVANA
(04.02.2022.): HAVANA Dolazak u Havanu u ranim jutarnjim časovima. Smeštaj u centru Havane. Energija Havane je neverovatna, tu su zvuci Guantanamere koji se, dok šetate ulicom, mešaju sa dimom aromatičnih kubanskih cigareta, zgodne kubanke koje se vraćaju sa pijace, smeh dečice koja se igraju na ulici. Život se odvija lagano. Havana danas broji preko 2 miliona stanovnika, a još je u 16. veku bila najveća luka na Karibima i od tada kreće njena ekspanzija. U Staroj Havani se prepliću barokna i neo-gotička arhitektura, mnoštvo interesantnih muzeja, fasade su živih boja, a poseban šarm imaju spletovi malih trgova na kojima se život peva i pleše. Transfer do Stare Havane i smeštaj u case particulares. Nakon kraćeg odmora polazak u pešačku turu u pratnji vodiča. Dobar deo Stare Havane je pešačka zona i u šetnji se obilaze glavni trgovi kao što su : Plaza Dela Catedrala, Plaza Vieja, Plaza del Colon, Plaza del Armas.. Nakon obilaska slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3
HAVANA
(05.02.2022.): HAVANA Doručak. Slobodno prepodne u Havani. U popodnevnim satima vam možemo ponuditi fakultativni izlet „Obilazak Havane Old-Timer vozilima“. Old Timer vozila su zaštitni znak Kube. U pitanju su američka vozila iz 60-ih i 70-ih godina, uglancana i dobro održavana tako da predstavljaju atrakciju sama po sebi. Pošto se smestite u ove muzejske primerke vozila, sledi obilazak glavnih znamenitosti i četvrti Havane: vožnja Malekonom do Vedada, prašumom Almendares do Plaza dela Revolucion, ovde se pravi pauza za slikanje pored glavnih znamenitosti trga zatim sledi prolazak kraj „Cementario Colon“ (Groblje velikana) kao i kraj kompleksa Havanskog Univerziteta. Vožnja se završava razgledanjem četvrti Mira Mar gde se nalazi i čuveni delfinarijum. Povratak u smeštaj. Noćenje.

DAN 4
HAVANA
(06.02.2022.): HAVANA Doručak. Fakultativni izlet u Vinjales, grad najkvalitetnijeg duvana koji se nalazi u vrlo egzotičnoj oblasti zapadne Kube. Jutarnji polazak iz Havane i vožnja prema oblasti Pinar del Rio sa usputnim svraćanjem u Fusterlandiju, kvart Havane koji je uredio umetnik Hose Fuster, poznatiji kao „Havanski Gaudi“. Ovaj umetnički poduhvat dao je pečat čitavom kvartu koji obučen šarenim mozaicima sa simbolima Kube privlači sve veću pažnju turista. Nakon Fusterlanije nastavak putovanja kroz ruralne predele Kube do Vinjalesa. Po dolasku, u pratnji lokalnog vodiča, obilazak plantaža duvana oko Vinjalesa, gde će vodič objasniti sve o gajenja duvana i mnoge interesantne stvari o biljkama koje rastu na ovom podneblju. Poseta lokalnom domaćinstvu gde možetepronaći predah u šoljici domaće, tek ispečene, kafe i svežem tompusu. Na putu do Indijanskih pećina obilazak vidikovca odakle se najbolje vide neobični oblici reljefa koji se stručno nazivaju morgote, a izgledaju kao ogromne kupe obrasle zelenilom. Posle ručka povratak u Havanu. U Havanu stižemo u večernjim satima. Noćenje.

DAN 5
TRINIDAD
(07.02.2022.): HAVANA- SANTA CLARA - TRINIDAD Doručak. Jutarnji polazak za Trinidad i obilazak Santa Clare. Vožnja privatnim prevozom u trajanju od 3 h do Santa Clare. Grad Santa Clara je prvobitno bio prosperitetna poljoprivredna oblast, dobro pozicionirana na trgovačkom putu kroz centralni deo ostrva. Sada je najpoznatiji kao mesto poslednje bitke Revolucije u kojoj su Če Gevarine trupe zauzele grad, zbog čega je kubanski diktator Batista pobegao u izgnanstvo. Zbog toga je grad izabran za poslednje počivalište nacionalnog heroja. Poseta centru Santa Clare i muzeju na otvorenom gde se nalazi Tren Blindado (blindirani voz ). Nakon toga odlazak do Mauzoleja Če Gevare. Gevara je ovde sahranjen uz pune vojne počasti 1997. godine nakon što su njegovi ekshumirani ostaci otkriveni u Boliviji i vraćeni na Kubu. Nastavak putovanja do Trinidada. Po dolasku smeštaj u case particular. Noćenje.

DAN 6
TRINIDAD
(08.02.2022.): TRINIDAD Doručak. Trinidad je gradić na na jugu Kube i zbog odlično očuvane kolonijalne arhitekture važi za grad – muzej pod zaštitom UNESCO-a. Centar grada je popločan kaldrmom, u gradu postoji stotine galerija sa predivnim umetničkim slikama kubanskih slikara, a na glavnom trgu se nalazi „Casa del La Musica“ gde svake noći gostuju kulturno -umetnički bendovi koji sviraju tradicionalnu kubansku muziku i gde se pleše do dugo posle ponoći. Obilazak Trinidada , a u popodnevnim satima predlažemo odlazak na jednu od najatraktivnijih plaža Kube - Ancon koja se nalazi na 15min vožnje od Trinidada. Vožnja kroz nezaboravne predele mangrove šume nadomak mora do Ancona koji je duga peščana plaža sa kristalno čistim morem. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 7
TRINIDAD
(09.02.2022.): TRINIDAD Doručak. Slobodan dan u Trinidadu ili odlazak na fakultativni izlet Cayo Iguanas. Fakultativni izlet Cayo Iguanas predstavlja vožnja katamaronom po nepreglednoj plavoj pučini do ostrva Cayo Iguanas. Na divljem ostrvcetu koje izgleda živopisno i autentično, služi se ručak tipične kreolske kuhinje dok oko vas bezbrižno šetaju iguane. Katamaran pravi stop kraj jednog koralnog grebena gde ljubitelji snorkelinga mogu uživati u 
prekrasnom podvodnom svetu. Povratak sa izleta u popodnevnim časovima. Noćenje.

DAN 8
TRINIDAD
(10.02.2022.): TRINIDAD Doručak. Slobodan dan za istraživanje Trinidada ili odlazak na plažu.

DAN 9
VARADERO
(11.02.2022.): VARADERO Doručak. Jutranji polazak privatnim prevozom do poluostrva Hikakos, poznatijiem kao Varadero, koje je najveće i jedno od najpopularnijih letovališta na Kubi. Varadero poseduje , 21 km dugu plažu, sa blještavo belim peskom. Hiljade posetilaca svake godine dolaze u Varadero da se opusti i uživa u mirnoj tirkiznoj vodi i toplom suncu ovog karipskog raja, ali Varadero ima mnogo više da ponudi od same veličanstvene plaže. Po dolasku smeštaj u case particular i slobodan dan u Varaderu. Noćenje.

DAN 10
VARADERO
(12.02.2022.): VARADERO Doručak. Slobodan dan u Varaderu. Noćenje.

DAN 11
HAVANA
(13.02.2022.): VARADERO - HAVANA- BEOGRAD U jutanjim časovima polazak na aerodrom. Jutarnji let iz Havane za Beograd sa presedanjem u Istanbulu.

DAN 12
BEOGRAD
(14.02.2022.): BEOGRAD Dolazak u Beograd u večernjim časovima . Istražite svet sa Big Blue Explore! Čekamo vas na sledećem putovanju.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu