Havana

Havana, Kuba

već od 1495€

Opis destinacije

Kuba je zeleni smaragd uronjen između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Posetioci kao dobrodošlicu imaju impresivnu kolonijalnu arhitekturu Havane koja je glavni grad i turističko sedište sa egzotičnim i razigranim duhom, a stari deo grada je pod UNESCO zaštitom svetske kulturne baštine. Atmosfera nekih davnih vremena meša se sa sadašnjošću čineći Kubu tako mističnom i neobjašnjivom Ostrvo cigara, ruma, muzike, starih automobila, prava je destinacija za sve plesače, za buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele da pobegnu od „zapadne kulture“. Bez obzira na to da li želite samo da se opustite na letovanju, isprobate mnogobrojne uzbudljive aktivnosti ili utonete u neverovatni noćni život u latino ritmu, ovde ćete dobiti vaš odmor iz mašte i iskustvo za pamćenje.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel
  • Apartman

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
03.05.-13.05.2023. – 13 dana/10 noćenja03.05.-13.05.2023.
HOTEL/APP HAVANA10 NOĆI HAVANA
APP OLEA (TOP LOKACIJA; RO)1495
HOTEL VEDADO-SAINT JOHN’S 3* (lokacija+)1590
HOTEL VEDADO 500 3*1590
BE LIVE CITY COPACABANA 3* (lokacija+)1720
INGLATERRA 4* (lokacija+)1850
NACIONAL DE CUBA 5*1890
PARK CENTRAL IBEROSTAR 5*2190
IBEROSTAR GRAND PACKARD 5*2415
Doplata za 1/1NA UPIT

- broj mesta po specijalnoj ceni je ograničen.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- Avio kartu na relaciji Beograd - Istanbul - Havana–Beograd, sa  aerodromskim taksama i predatim prtljagom od 30 kg + 8 kg ručni  prtljag. 
- 9 NOĆENJA na bazi najma sobe (Casa Particular) sa TWC centru  Havane, zona "Zero km from Capitol" ili na Miramaru ili Noćenje sa  doručkom u hotelima 2*- 5* u Havani u zavisnosti od izbora putnika +  9 NOĆENJA SA DORUČKOM u odabranom hotelu. 
- Transfer aerodrom- Havana- aerodrom 
- Transfer Havana – Varadero – Havana  
- Usluge predstavnika (vodiča) agencije na našem jeziku u Havani i  razgledanje grada pešice... 
- Vožnja i razgledanje grada sa vodičem sa uključenom kartom za  sightseeing bus 
- Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- Međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje  od otkaza aranžmana 
- Individualne troškove 
- Fakultativne programe / zavise od broja  zainteresovanih putnika 
- Doplata za 1/1 sobu u Olea app iznosi 20 eura po  danu 
- DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske  kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće  od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u  odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj  protivvrednosti u agenciji (takse su podložne  promenama) – trenutno taksa iznosi 11 € po osobi!

U cenu aranžmana uključena avio karta prema ugovoru sa avio kompanijom Turkish Airlines po ugovornoj ceni. U slučaju da se  obezbeđuje avio karta izvan ugovorenog kontigenta sa avio kompanijom, cena karte će zavisiti od raspoloživosti u datom momentu i stoga  može doći do povećanja cene. Svi putnici su dužni da se informišu o važećim merama za ulazak u državu u koju putuju kao i o važećim putnim  dokumentima.

VREME LETA: 
Odlazak 
TK1084 02MAY BEGIST 1535 1820 
TK 183 03MAY ISTHAV 0210 0745

Povratak 
TK 183 13MAY HAVIST 0910 0830 
TK1083 14MAY ISTBEG 1400 1445

Sve sobe se nalaze u samom srcu Havane u Zoni "Nula kilometara oko Kapitola" ili na Miramaru. 
- Gesthaus (Guesthouse) ili Casa Partucular na Kubi je smeštajni objekat koji se nalazi u posedu kubanskih porodica. Namenjen je turistima  kojima komfor nije u prvom planu i koji bi želeli da dožive Kubu na autentičan način. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem  sa dva razdvojena kreveta ili jednim francuskim, sa svojim TWC i klimom. Smeštaj se nalazi su samom centru grada. Usluga je na bazi noćenja. 
- CASA PATICULAR OLEA (sa zajedničkom kuhinjom) – nalaze se u zgradi u strogom centru stare Havane (La Havana vieja) na I spratu,  u hotelskoj zoni, preko puta zgrade Bakardi i hotela Plaza, na oko 100m od glavnog šetališta Prado, centralnog parka, ulice Obispo i  Kapitola. Sobe su smeštene u velikom, prostranom stanu. 
- Olea poseduje 1/4 duplex app sa dve spavaće sobe svaka sa svojim kupatilom, dnevnim boravkom i zajedničkom terasom sa garniturom za  sedenje.  
- Olea poseduje i 1/2 app sa čajnom kuhinjom i trpezariskim prostorom i jednom spavaćom sobom sa svojim kupatilom. Trpezarija i kuhinja  (opremljena osnovnom opremom – tanjirima, escajgom, kafe aparatom, tosterom, mini šporetom i frižiderom) *** Svaka soba poseduje svoje kupatilo, dva (francuski ležaj) ili tri ležaja (1 francuski i 1 standardni krevet), opremljene su ormanom, klima  uređajem i sefom.  
- SOBE OLEA (bez balkona) – nalazi se u zgradi u strogom centru stare Havane (La Havana vieja) na IV spratu, u hotelskoj zoni, preko puta  zgrade Bakardi i hotela Plaza, na oko 100m od glavnog šetališta Prado, centralnog parka, ulice Obispo i Kapitola. Apartman se sastoji od  dnevnog boravka sa garniturom za sedenje, frižiderom, kupatilom i dve dvokrevetne sobe opremljene francuskim ležajem, ormanom, klima  uređajem i sefom. Apartman ne poseduje kuhinju! Preporučujemo ga za smeštaj porodice ili dva para. 
- STUDIA MELAKON (sa balkonom) – nalazi se u zgradi na prvom spratu na 25 metara od mora i šetališta Melakon u okviru stare Havane (La  Havana vieja) u hotelskoj zoni, preko puta zgrade Biblioteke i hotela, na oko 1500 m od šetališta Prado, centralnog parka, ulice Obispo i  Kapitola. Apartman se sastoji od dnevnog boravka sa garniturom za sedenje, frižiderom, kupatilom i dve dvokrevetne sobe opremljene  francuskim ležajem, ormanom, klima uređajem i sefom na prvom spratu. Apartman poseduje kuhinju! Preporučujemo ga za smeštaj porodice ili  dva para. 

OPIS HOTELA: 
HOTEL IBEROSTAR PARQUE CENTRAL 5*****, HAVANA www.hotelparquecentral-cuba.com 
Položaj: Parque Central je moderan hotel sa 5* smešten u srcu Havane. U neposrednoj blizini su brojne znamenitosti, poput Kapitola, Garsija Lorka  pozorišta, Bakardi zgrade, Muzeja moderne umetnosti... Nedaleko su i dva tradicionalna mesta za zabavu: Bar Floridita i Bodeguita del Medio, gde  možete probati najautentičnija kubanska pića i najbolje pripremljenu hranu. Međunarodni aerodrom je na oko 20km udaljenosti.  Sadržaj: Hotel se sastoji od dve zgrade, povezane podzemnim tunelom odakle imate pristup predvorju. Gosti koji borave u jednoj zgradi mogu koristiti  sadržaje druge. Hotel poseduje 2 bazena na krovu sa kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Pored toga hotel sadrži i restoran, kafeteriju, „gift  shop“, teretanu, bar, lobby, menjačnicu, konferencijsku salu, telefon, recepciju, lift, klimu, usluge perionicu veša, internet...  Smeštaj: Hotel ima 427 soba, uređene u klasičnom stilu. Sve sobe su potpuno opremljene i pružaju prekrasan pogled na najpoznatije građevine u gradu.  Ima 363 dvokrevetnih soba, 34 junior apartmana, 27 apartmana, 1 predsednički apartman i 3 sobe prilagođene za osobe sa invaliditetom. Svaka soba  ima mini bar, klimu, fen za kosu, krevetac za dete (na zahtev), „king size“ krevet, ili 2 odvojena kreveta, kupatilo, balkon, karticu za otključavanje sobe,  room servis, telefon, satelitsku TV, 220V struju. 

HOTEL IBEROSTAR PACKARD 5* https://www.iberostar.com/en/hotels/havana/iberostar-grand-packard/ 
Nije slučajno što Iberostar Grand Packard nosi isto ime kao i čuveni luksuzni automobil. Ovaj hotel u Staroj Havani teži da postane jedna od ikona  prestonice, baš kao i čuveni Almendrones. 
Njegova istorijska zgrada je renovirana i sada nudi visokokvalitetne usluge u elegantnom i sofisticiranom okruženju. Dođite i opustite se u našem SPA  Sensations, uživajte u najboljoj kubanskoj gastronomiji i ne propustite panoramski pogled sa bazena na šestom spratu. Takođe možete uživati u  Cosmos Levelu, koji vam omogućava pristup najekskluzivnijim prostorima, sobama i uslugama u hotelu. 

HOTEL NACIONAL DE CUBA 5*****, HAVANA https://www.hotelnacionaldecuba.com/ 
Položaj: Hotel se nalazi na uzvišenju, u novom centru Havane, u kvartu Vedado. Udaljen je nekoliko metara od obale, 6km od centra Stare Havane,  18km od međunarodnog aerodroma. Hotel Nacional de Cuba je ponos Havane i predmet divljenja svih stranaca. Prvobitno izgrađen u 1929-30 godine,  Nacional, odmah je postao IN mesto , koje su preplavili turisti iz Amerike . Ovaj objekat je ugostio brojne filmske legende poput Frenka Sinatre, Erol  Flina, Klerk Gebla, Ave Gardner - njihove slike ukrašavaju zidove u hotelskom kafiću.  
Sadržaj: U hotelu se nalazi čuveni Parisien Cabaret u kome nastupaju najbolji šoumeni Havane. Hotel ima 3 restorana, snek bar, 3 bara, kabare, spoljašnji  bazen, fitnes, masažu, salon lepote, frizerski salon, biblioteku, biznis centar, sale za konferencije, prodavnicu. Mogućnost najma sefa na recepciji.  Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje. Dress code u restoranima je obavezan. 
Smeštaj: Hotel poseduje 457 soba, 15 apartmana i predsednički apartman koji su savršeno pripremljeni i opremljeni za maksimalnu udobnost, a njihov  položaj pruža prekrasan pogled na grad. Svaka soba ima kupatilo, klimu, TV sa kablovskim programom, telefon, mini bar (doplata), fen za kosu.  

HOTEL DEAUVILE 3*** , HAVANA http://www.hoteldeauvillehabana.com/ 
Položaj: Deauville hotel se nalazi na samoj rivi u Havani na bulevaru Malekon, u neposrednoj blizini istoriskog centra Havane i oko 20km od  međunarodnog aerodroma Jose Marti. Izgrađen je 1957. godine, kao kazino hotel, koji je podigao konzorcijum tada poznatog mafijaša Santo  Trafikantea.
Sadržaj: Hotel je klimatizovan, poseduje konferencijske sale, liftove, restoran sa internacionalnom kuhinjom, internet na hotelskom računaru, lobby  bar, menjačnicu , bazen na krovu, solarijum, turisticki info pult. 
Smeštaj: Hotel ima na raspolaganju 144 sobe, sa pogledom na more ili grad. Svaka je opremljena kupatilom, telefonom, SAT TV, sefom (uz doplatu). 

HOTEL INGLATERA 5*****, HAVANA  
Položaj: Hotel Inglaterra je najstariji hotel u Kuba i jedan od najklasičnijih hoteli u Havana. Nalazi se na Paseo del Prado, između San Rafaela i San  Miguela. 
Hotel vodi svoje poreklo od 1844. godine, kada je na tom mestu izgrađena dvospratna zgrada poznata kao El Cafe ili The Escauriza Saloon. Godine 1863.  El Cafe je prodat Hoakuinu Pairetu, koji ga je preimenovao u El Louvre. Godine 1875. Pairet je prodao kafe kako bi finansirao izgradnju pozorišta preko  puta, i izgrađen je Gran Hotel de Inglaterra, koji je otvoren 23. decembra 1875. 
Hotel Inglaterra se pojavljuje u romanu Elmora Leonarda Cuba Libre. Takođe se pojavljuje u romanu Kristine Garsije (novinarka) Sanjati na kubanskom.

1. dan/2. dan BEOGRAD – ISTANBUL – HAVANA Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” najkasnije dva sata pre poletanja  aviona oko 20:25/15:35h, dolazak u Istanbul oko 00:05/18:20h. Poletanje za Havanu u 02:15h... Nastavak putovanja za Havanu. Dolazak u Havanu  u oko 07:35h narednog dana. Transfer do hotela/apartmana. Smeštaj. Slobodan dan za odmor i osnovno upoznavanje sa Havanom i vodičem. Mogućnost odlasnka na Santa Maria plažu. Noćenje. 

3. dan HAVANA Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost panoramskog razgledanja  grada uz pratnju vodiča na srpskom jeziku: Ruska ambasada, Hotel Riviera u kome je Ester Vilijams odigrala svoj “Bal na vodi”, kvart Vedado,  Paseo, Trg Revolucije, poseta fabrici ruma, Univerzitet, šetalište Malekon, tvrđava Moro, Trg oružja, Hotel Santa Isabel, katedrala, Muzej  revolucije, Memorijal Granma, Muzej lepih umetnosti, zgrada Bakardi, Centralni trg sa spomenikom Hose Martiju, pozorište „Garcia Lorca“,  Kapitol, Paseo Marti poznatiji kao Prado, Hotel Nacional. Slobodno popodne. Uveče fakultativna poseta „Tropikani“, noćnom klubu sa  jedinstvenom revijom karipske muzike i igre. Noćenje. 

4. do 6. dan HAVANA Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Vožnja i razgledanje grada sa vodičem sa uključenom kartom za sightseeing  bus. Slobodni dani za individualne aktivnosti ili fakultativni izleti za Vinjales i Trinidad . Odmor. Noćenja. 

7. dan-10/11. dan. HAVANA – slobodni dani za individualna razgledanja i aktivnosti. 

11. dan HAVANA – ISTANBUL Rani transfer do aerodroma u Havani. Prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Poletanje za Istanbul oko  09:00h. Let za Istanbul.  

12/13. dan ISTANBUL - BEOGRAD Dolazak u Istanbul oko 08:30h. Mogućnost odlaska u fakultativno razgledanje Istanbula ili slobodno vreme za  individualne aktivnosti u zavisnosti od broja zainteresovanih putnika. Nastavak putovanja za Beograd oko 14:00h (povratak na aerodrom dva  sata pre leta). Dolazak u Beograd oko 14:45h. Kraj programa. – 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2023.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Video

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu