Južni Vijetnam

, Južni Vijetnam

već od 1590€

Opis destinacije

Sa svojom 3.000km dugačkom obalom, slikovitim plažama , veličanstvenim pećinama, raskošnim seoskim krajolicima i modernim gradovima, Vijetnam je prava riznica prirodnih odlika. Pejzaži Vijetnama su jednako intrigantno raznoliki kao i njegova istorija. Vijetnamska kultura se kroz vekove naginjala pod naletima mnogih vetrova, ali je ostala duboko i hrabro ukorenjena. Ona je miks etnografskog šarenila Severnog Vijetnama, pirinčanih polja i vibrirajućih gradova Južnog Vijetnama. Bogatstvo kulture, prirode ali i vijetnamske sofisticirane kuhinje samo doprinosi da sva vaša čula na ovom putovanju ostanu budna.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
JUŽNI VIJETNAM
Ho Chi Minh  i Phu Quoc
Termin putovanja: 24.2. - 07.03.2023.
12 dana / 9 noćenja

Cena - 1590 €

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji: Beograd – Ho Chi Minh – Beograd (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom)
- Avio kartu u ekonomskoj klasi sa svim taksama na relaciji Ho Chi Minh – Phu Quoc – Ho Chi Minh
- Sve transfere prema planu i programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
- Smeštaj u Ho Chi Minh u hotelu sa  3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
- Smeštaj u Phu Quoc ostrvu u hotelu 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
- Ulasci u građevine napomenuti u planu i programu
- Troškove organizacije putovanja
- Licenciranog vodiča iz Srbije sve vreme putovanja i lokalni vodiči u svim gradovima prema planu i programu

U cenu putovanja nisu uračunati:
- Viza za Vijetnam (vadi se e-viza on line i košta 25 USD)
- Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
- Mogućnost doplate za hotele 4* sve vreme trajanja ture (doplata bi iznosila 120 eur po osobi)
- Individualni troškovi
- Fakultativni izleti i obilasci
- Doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od avio kompanije sa kojom se leti)
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (možete uplatiti u agenciji)

FAKULTATIVNI IZLETI:
Mekong Delta CENA: 60 EUR
Celodnevni izlet u Deltu Mekonga počinje dvosatnom vožnjom privatnim prevozom kroz Ben Tre provinciju. Po prelasku, trećeg po veličini, mosta na reci Mekong „Rach Mieubridge“ dolazite do prelepog vidikovca koji gleda u pravcu  Južnog Mora. Tu ćete imati prilike da vidite 4 ostrvca Ben Tre-a: Long (Zmaj), Lan (Jednorog), Quy (Kornjača), Phung (Feniks) i čujete priču od lokalnog vodiča o ovom interesantnom području. Po dolasku u  Hung Vuong Pier, ukrcavanje na motorni brod kojim ćete se provozati pritokom moćne reke Mekong. Prva stanica je tradicionalna fabrika za izradu cigli, gde ćete videti kako se cigle prave i peku u vlažnim uslovima nadomak reke. Sledi poseta radionici  za preradu kokosa koja se nalazi kraj reke. Vijetnamci od kokosa prave prekrasne slatkiše i bombone koje ćete ovde moći da probate. Brodom zatim idemo do lokalnog sela kako bi izbliza videli tradicionalnu kuću i osvežili se lokalnim voćem. Slobodno vreme za samostalno istraživanje krajolika u šetnji. Ručak je u lokalnom restoranu. Posle ručka, odlazak čamcem na veslanje, uz prelepi vodeni palmini potok pre nego što se sretnemo sa motornim čamcem i vratimo vas do pristaništa. Povratak u Ho Ši Min u večernjim satima.
Uračunato: prevoz kombijem, vožnju brodom, ručak, lokalnog vodiča

Južni Phu Quoc i 4 ostrva: CENA: 40 EUR
Izlet počinje u 8h odlaskom na najatraktivniju plažu Bai Sao, idealno mesto za bekstvo od užurbanog  života. Kristalno  beli puderasti pesak plaže ,  tirkizno more , pozadina džungle i toliko palmi učiniće da se osećate kao da ste u tropskom raju. Zatim odlazak u luku An Thoi Harbor  i ukrcaj na privatni brzi gliser. Sledi obilazak 4 prekrasna ostrva na samom jugu Vijetnama :
+ Buom Island (ili  Fingernail Island): koje je idealno za snorkeling i plivanje
+ Gam Ghì Island: na ovom ostrvu ljubitelji korala mogu uživati u fantastičnom sknorkelingu
+ Mây Rút Island ostrvo sa bujenom vegetaciom i mnoštvom plami
+ White sand lagoon – ovaa laguna  je ostavljena za kraj jer odiše mirom , plaže su dobre za kupanje , a samo ostrvo je egzotično sa puno zelenila
16:00 Povratak nazad u hotel . 
Uračunato: prevoz kombijem, vožnju brodom,obilazak ostrva , pratnju vodiča

Izlet „Severni Phu Quoc “ : CENA: 30 EUR
Upoznavanje sa severnim delom ostrva počinje u 8:30, privatnim prevozom. Prva tačka na izletu je Cua Can River. Cua Can reka  je duga, mirna  i izuzetno slikovita reka  koja teče kroz prašumu na severu Phu Choc ostrva . Za ljubitelje prirode, ovo je pogodna destinacija za kombinovanje istraživanja  reka i planina, a za ljubitelje kajaka moguće je iznajmljivanje boroda i plovidba po reci. Sledeća stanica je pčelarsko domaćinstvo ,gde se upoznajete sa proizvodnjom meda u ovim tropskim krajevima. Uključena je i degustacija. Zatim sledi šetnja kroz Nacionalni park čija gusta šuma krije mnoštvo interesantnih ptica i životninja. Zatim sledi odlazak do Rach Vem sela koje se nalazi na prekrasnoj plaži koja se zove- Starfish Beach i gde se u plićaku na beličastom pesku nalazi mnoštvo morskih zvezda i sve deluje kao neki kadar za film. Za kraj izleta odlazak do Gành Dau plaže koja je najlepša u ovom delu ostrva i odakle ćete imate pogled na susednu Kambodžu
Uračunato: prevoz kombijem,obilazak ostrva , pratnju vodiča
Hotel Ho Chi Minh - „ Sunrise Central Hotel“ 3* (ili sličan)
Ovaj hotel je lociran u centru Ho Chi Mina , na 900m od Antique Street i Ben Thanh Market. Hotel nudi besplatan Wi-Fi u lobiju hotela. Lepo uređene, klimatizovane sobe za goste imaju TV sa ravnim ekranom, besplatnu vodu za piće i lični sef. Neke sobe imaju prozore sa kojih se pruža pogled na grad. Privatna kupatila imaju kadu ili tuš. Opera, Gradska većnica i pošta udaljeni su 7 minuta vožnje. Hotel Sunrise Central je udaljen 20 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Tan Son Nhat. Osoblje na recepciji koja radi non-stop može vam pomoći u raznim uslugama, uključujući skladištenje prtljaga, menjačnicu i organizovanje obilazaka. Transferi sa aerodroma i poslovni objekti dostupni su na zahtev.

Hotel Phu Quoc – „ La Mer Phu Quoc Resort “ 3* (Ili sličan)
„La Mer Phu Quoc Resort „ je kao stvoren za odmor u ovom tropskom raju. Ovaj objekat je udaljen 2 min hoda od plaže. Odmaralište Lamer se nalazi na samo 3 minuta hoda od javne plaže u oblasti Ba Keo, u tropskim vrtovima i nudi jednostavno nameštene bungalove sa besplatnim bežičnim internetom. Svi bungalovi su uređeni na otvorenom i imaju popločan pod i drveni nameštaj. Takođe nude klima-uređaj, mini bar i frižider. Na raspolaganju su posteljina sa mrežama protiv komaraca i terasa sa pogledom na baštu. Privatno kupatilo ima tuš kabinu. Na raspolaganju je i besplatna ostava za prtljag. Udaljen je 5 minuta vožnje do centra grada . Međunarodni aerodrom Phu Quoc udaljen je 10 minuta vožnje. Restoran La Mer svakodnevno služi doručak na bazi švedskog stola, kao i niz azijskih i evropskih jela za ručak i večeru. 

DAN 1
BEOGRAD
(24.02.2023): BEOGRAD – HO CHI MINH Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u večernjim satima. Let u 20:20h do Ho Chi Minha sa presedanjem u Istanbulu.

DAN 2
HO CHI MINH CITY
(25.02.2023): HO CHI MINH Popodnevni dolazak u Ho Chi Minh. Ho Chi Minh, iliti nekadašnji Saigon, je vibrirajući grad i prestonica nekadašnjeg južnog Vijetnama, grad koji u stopu prati svetske moderne prestonice ali je u isto vreme riznica bogate vijetnamske tradicije i kulture. To je grad moćne energije i ekonomsko srce Vijetnama, arhitektonskih inovacija ali i bogatog kulturnog nasleđa. Grad smešten na obalama veličanstvene reke Sajgon, oduševiće Vas u neverovatnom izboru egzotične hrane, francuskoj kolonijalnoj arhitekturi i srdačnosti njegovih stanovnika. Organizovanim prevozom odlazak do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3
HO CHI MINH CITY
(26.02.2023): HO CHI MINH I CU CHI TUNELS Doručak. Nakon doručka, vožnja privatnim prevozom do nezaobilazne atrakcije južnog Vijetnama - Cu Chi Tunnels. Vožnja u trajanju od 1:30h ka severu, kroz prekrasne pejzaže i sela južnog Vijetnama. Cu Chi tuneli su napravljeni 1948. godine sa svim pomoćnim prostorijama u njima: sobama, kuhinjama, oružarnicama, bolnicama…Po dolasku u Cu Chi, pogledaćete dokumentarac koji će detaljno predstaviti istoriju koja se krije iza ovih vrlo intrigantnih tunela koji su od 1988.godine otvoreni za posetioce i kroz koje ćete puzati kao pravi gerilci za vreme rata u Vijetnamu. Nakon obilaska tunela povratak u Ho Chi Minh, sledi panoramsko razgledanje grada: Reunification Palace, Notre Dame Cathedral, Stara glavna gradska pošta. Razgledanje se završava na pijaci Ben Thanh. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4
HO CHI MINH CITY
(27.02.2023.): HO CHI MINH Doručak. Slobodno vreme u gradu ili polazak na fakultativni izlet do delte Mekonga. Mekong je najduža reka jugoistočne Azije i ima veliki ekonomski značaj za sve zemlje kroz koje prolazi jer je njegov basen najveće lovište ribe na svetu. Za Deltu Mekonga se kaže da je „pirinčana činija“ Vijetnama. Mekong se u devet moćnih rukavaca uliva u Južno more, a čitava ta oblast je pod pirinčanim poljima. Izlet počinje vožnjom privatnim prevozom u trajanju od 2 sata kroz provinciju Ben Tre. Ukrcavanje na brodić na reci Ben Tre – jednoj od pritoka moćnog Mekonga. Vožnja brodićem kroz neverovatne i egzotične predele kojima užurbani brodići plove, ribare ili prodaju cveće i voće. Obilazak fabrike za izradu cigli i radionice slatkiša od kokosa. Organizovani ručak u restoranu na jednom od ostrvaca. Nakon ručka prolazak kroz pirinčana polja i veslanje malim brodovima po Mekongu. Povratak u Ho Chi Minh u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 5
PHU QUOC
(28.02.2023.): HO CHI MINH- PHU QUOC Doručak. Let za Phu Cuoc u jutarnjim časovima. Sjajne bele peščane plaže ostrva Phu Quoc donele su mu nadimak „Biserno ostrvo“, a egzotična i bogata flora i fauna kao i kulturno nasleđe zaslužuju isto toliko pažnje kao i njegov slikoviti pesak i plaže pogodne za surf. Ribarstvo i poljoprivreda su primarne industrije ostrva, a više od polovine ostrva je zaštićeno UNESCO-ovim kao nacionalni parkovi i zaštićeni rezervatati. Phu Quoc je poznat po čuvenom ribljem sosu i autohtonoj sorti crnog bibera, i postoji mogućnost obilaska fabrike začina. Da biste osetili duh pravog Vijetnama posetite tradicionalno ribarsko selo kao što je Ham Hin gde se služi, na tradicionalan način pripremljena, sveža morska riba u plutajućim restoranima. Slobodno vreme na ostrvu. Noćenje.

DAN 6
PHU QUOC
(01.03.2023.): PHU QUOC Doručak. Slobodan dan na ostrvu. Noćenje.

DAN 7
PHU QUOC
(02.03.2023.): PHU QUOC Doručak. Slobodan dan na ostrvu ili izlet „Severni Phu Quoc “ . Upoznavanje sa severnim delom ostrva počinje u 8:30, privatnim prevozom. Prva tačka na izletu je Cua Can River. Cua Can reka je duga, mirna i izuzetno slikovita reka koja teče kroz prašumu na severu Phu Choc ostrva . Za ljubitelje prirode, ovo je pogodna destinacija za kombinovanje istraživanja reka i planina, a za ljubitelje kajaka moguće je iznajmljivanje boroda i plovidba po reci. Sledeća stanica je pčelarsko domaćinstvo ,gde se upoznajete sa proizvodnjom meda u ovim tropskim krajevima. Uključena je i degustacija. Zatim sledi šetnja kroz Nacionalni park čija gusta šuma krije mnoštvo interesantnih ptica i životninja. Zatim sledi odlazak do Rach Vem sela koje se nalazi na prekrasnoj plaži koja se zove- Starfish Beach i gde se u plićaku na beličastom pesku nalazi mnoštvo morskih zvezda i sve deluje kao neki kadar za film. Za kraj izleta odlazak do Gành Dau plaže koja je najlepša u ovom delu ostrva i odakle ćete imate pogled na susednu Kambodžu. Povratak sa izleta oko 17h. . Večera . Noćenje.

DAN 8
PHU QUOC
(03.03.2023.): PHU QUOC Doručak. Slobodan dan na ostrvu. Noćenje.

DAN 9
PHU QUOC
(04.03.2023.): PHU QUOC Doručak. Slobodan dan na ostrvu ili fakultativni izlet “ Južni Phu Quoc i 4 ostrva“ Polazak na izlet u 8h ujutru i prva tačka na izletu je najatraktivnija plaža ostrva Bai Sao, idealno mesto za bekstvo od užurbanog života. Kristalno beli puderasti pesak plaže, tirkizno more, pozadina džungle i toliko palmi učiniće da se osećate kao da ste u tropskom raju. Na izletu se obilaze još i 4 egzotična mala ostrva na samom jugu Vijetnama: Buom Island, Gam Ghì Island, Mây Rút Island , White sand lagoon. Povratak u hotel u popodnevnim satima . Večera . Noćenje.

DAN 10
PHU QUOC
(05.03.2023.): PHU QUOC Doručak. Slobodan dan na ostrvu. Noćenje.

DAN 11
HO CHI MINH CITY
(06.03.2023.): PHU QUOC – HO SHI MINH Ranojutarnji let za HoChi Minh. Po sletanju dolazak u Hochi Minh u pratnji lokalnog vodiča i check in u hotel . Slobodno vreme do polaska na aerodorm. Let za Beograd.

DAN 12
BEOGRAD
(07.03.2023.): BEOGRAD Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Istražite svet sa Big Blue Explore! Čekamo vas na sledećem putovanju.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama