Rio de Žaneiro

Rio de Žaneiro, Brazil

već od 1190€

Opis destinacije

Brazilska kultura je bogati miks portugalskih uticaja, lokalne indijanske tradicije i doprinosa kulture afričkih robova koji su ovde dovođeni u eri kolonijalizma. Glavna obeležja grada Rija su svakako statuta Hrista Spasitelja, do koje dolazimo kroz prašumu Tižuka i naravno Glava Šećera. Pitoreskna planina Korkovado nadgleda veselo i opušteno stanovništvo Rija. Glava Šećera je interesantna i nezaobilzna jer odakle god da slikate Rio, ona se pojavljuje u kadru. Kopakabana je razlog zašto se milioni ljudi zaljube u Rio. Oko vas su hoteli, kafići, restorani, pesak i more – idealna kombinacija za sva vasa čula.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termini:
11.10.2022.
02.11.2022.
02.03.2023.

Regularna cena
1.490,00 EUR
Ultra last minute
Važi za sve prijave do popune mesta!
1.250,00 EUR

Cena uključuje
Kompletna organizacija i usluge predstavnika agencije na destinaciji
Svi transferi od aerodroma do smeštaja, od smeštaja do aerodroma i između gradova prema planu i programu puta
Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Rio de Žaneiro, u ekonomskoj klasi
Avio karta sa svim taksama na relaciji Rio de Žaneiro - Beograd, u ekonomskoj klasi
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 10 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu  (prema lokalnoj kategorizaciji) u Rio de Žaneiru
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hostelu  (prema lokalnoj kategorizaciji) u Rio de Žaneiru

Cena ne uključuje
Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Fakultativni izleti
Tižuka, statua Hrista Spasitelja, Marakana i Sambodrom
Cena: 75,00 EUR
Prašuma zauzima gotovo desetinu teritorije Rija i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svet. Retke biljke, neobične ptice i čudnovate životinjice poput brazilskog rakuna ili kapucinskih majmuna će nam se naći na putu. Najpre se zaustavljamo na vidikovca Vista Chinesa, zdanja koje se začuđujuće nalazi upravo tu a podigli su ga kineski imigranti na mestu gde su uživali opijum bežeći od teških poslova na hacijendama oko Rija. Nakon toga nastavljamo do statue Hrista Spasitelja na Korkovado brdu koja spada u sedam novih svetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog veka. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zalivom i blagosilja karioke (stanovnike Rija). Statua je smeštena na brdo Korkovado, na visini od 710 metara, sa koje se pruža neverovatan pogled na živopisne delove Rija. Nezaobilzni sportski dragulj Rija je stadion Marakana. Čuveni stadion još uvek je gorka uspomena kariokama na “Marakanaso tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svetskog prvaka. Dan ćemo razvedriti bojama posetom Sambodromu. Mesto odakle počinje čuveni defile u Riju odnosno karneval koji decenijama važi za planetarni spektakl. Za simboličnu nadoknadu možete obući najotkačenije kostime i zaplesati u ritmu sambe u njima. Ovde se okupljaju glavne škole sambe u čitavoj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsećajujući da je Rio prestonica hedonizma. Cena uključuje prevoz, vodiča i kartu za voz do statue Isusa Spasitelja.

Glava šećera, Olimpijski bulevar i Park Lege
Cena: 80,00 EUR
Odlazak na drugi kraj Rija i poseta čuvenoj Glavi sećera koja se nalazi iznad Guanabara zaliva, a čije ime simbolizuje izdizanje ostrva iz zaliva koji je deo Atlantskog okeana. Stena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vredi podsetiti da  Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na oblasti Urka, Botafogo i Kopakabanu. Potom fakultativni obilazak boemske četrvti Rija, Santa Tereze. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama provejava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Sve je to uokvireno crvenilom pločica koje je vagabundo Selaron marljivo prikupljao iz celog sveta. Brojne muzičke zvezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovde. Nakon toga odlazak na obilni brazilski ručak gde možete probati autentična jela poput feižoade (crni pasulj), mokeke (“brazilska paelja”), pao de queijao (peciva sa sirom)  još mnogo toga. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Rija. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišćeni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Rija u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka laži gde se nalazi grandiozna vila s početka prošlog veka koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gde da drži svoje muzičke nastupe. Cena uključuje prevoz, vodiča i ulaznicu za Glavu Šećera.

Pedra do Telegrafo
Cena: 50,00 EUR
Mesto koje je doživelo planetarnu popularnost zahvaljujući fotografijama koje se ovde načine! Nekada je ovde bila bivša osmatračnica koju su brazilske pomorske snage koristile tokom Drugog svetskog rata. Danas na ovo mesto pohrle brojni turisti i uživaju u autentičnom trekingu do vidikovca. Pogled i fotografije koje ovde napravite zasigurno će vas ostaviti bez daha. Bujno zelenilo i čarobna vegetacija, okean i plaže čine predeo vrlo živopisnim. U zoni Telegrapho nije dozvoljeno kretanje velikih turističkih buseva te se stoga koristi kombi prevoz. U povratku svraćamo u najšareniju Havainas prodavnicu i po okrepljujući asai u najboljem asai šopu.

Pedra Bonita
Cena: 40,00 EUR
Planinarenje do stene Pedra Bonita vodi vas do jednog od najlepših vrhova Rio de Žaneira sa prekrasnim pogledom na grad, obalu i kišnu šumu okolo (šuma Tijuka). Staza Pedra Bonita prolazi kroz prašumu Tijuca (Nacionalni park), jednu od najvećih urbanih šuma na svetu. Stižemo do vrha  odakle se pruža neverovatan pogled na zapadnu obalu Ria i iz jedinstvenog ugla uživamo u pogledu na Pedra da Gavea, čuvenu veličanstvenu ravnu stenu i najveći monolit blizu okeana na svetu „stolnu planinu“ 'iz Rija. Na putu prema gore, možda će biti moguće videti neke divlje životinje poput tukana, kaputa i majmuna.

Arrial do Cabo
Cena: 90,00 EUR
Zaplovite kristalno plavim vodama zelene obale Rio de Janeira u ovom jednodnevnom izletu. Nakon doručka,  iz hotela polazimo prema mestu Arraial do Cabo, smeŠtenog na Zelenoj obali države Rio de Janeiro.  Do gradica se vozimo nekih 3-3.5 sata do naše destinacije odakle se ukrcavamo na brod za jedrenje gdje se zaustavljamo pored nekih od najljepših plaza obale Rio de Janeria, poznatih po svojoj plavo kristalnoj boji okeana. Nakon vremena za opuštanje i kupanje,  nastavljamo naš izlet ručkom na kopnu uz tradicionalnu brazilsku gastronomiju. Uživajte u prirodi neverovatne lepote i spektakularnih prizora na ovom nezaboravnom izletu.

Iguasu vodopadi i park ptica
Cena: 420,00 EUR
Iguasu vodopadi se nalaze na istoimenoj reci na granici između Argentine i Brazila. Ime potiče od reči plemena Guarane i znači velika voda. Čitavo područje oko samih vodopada proglašeno je za Nacionalne parkove koji se nalaze na UNESCO-voj listi Svetske baštine. Sam vodopad sastoji se od 275 slapova, i oni zajedno čine najveći sistem vodopada na svetu. Najveći slap zove se "đavolje grotlo", u kome voda pada sa visine od preko 100 metara, a zvuk koji proizvodi zauvek se urezuje u pamćenje. Sami vodopadi smešteni su u tropsku šumu, sa predivnom prirodom, a refleksija vode često formira dugu koja se nalazi iznad površine. Park ptica koji ćemo posetiti je jedini u svetu čija je misija očuvanje različitih, mnogobrojnih vrsta ptica. Videćemo izbliza raznovrsne vrste ptica i doživeti šarmantno i nezaboravno iskustvo u ovoj prašumi Atlantika. Cena izleta obuhvata povratni avio-prevoz do i od vodopada, smeštaj, ručak("sve što se može pojesti"), transfere, ulaznicu i usluge vodiča.
Hotel u Rio de Žaneiru 
Hotel *** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Rio de Žaneiru je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja.

Hostel u Foz de Iguazu
Hostel u Foz de Iguazuu je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Sobe su dvokrevetne. Usluga je na bazi noćenja. 
Dan 1: Okupljanje grupe, polazak i dolazak u Rio de Žaneiro
Okupljanje grupe u Beogradu na aerodromu "Nikola Tesla". Let iz Beograda u 06:00h sa presedanjem u Amsterdamu. Dolazak u Amsterdam u 08:30h i presedanje na let za Rio de Žaneiro u 10:45h. Dolazak u Rio de Žaneiro u 18:40h. 

Dan 2: Fakultativni izlet - Kopakabana i Ipanema
Dan koristimo za odmor od leta obilazeći fakultativno najpoznatije plaže grada. Uživanje na Kopakabani i Ipanemi. Ispijanje kaipirinja i upijanje brazilske energije. Prepoznatljive talasaste šare na šetalištima ove dve plaže mame kako turiste tako i prodavce neobičnih suvenira širom Južne Amerike. Pored kupanja, na plažama postoje i brojni tereni za fudbal i odbojku na pesku, ušuškane lažaljke, sveži kokosi i usoljeni morski plodovi. Na kraju dana nezaobilazna preporuka je popeti se na stenu Arpoador, dom unikatnih kaktusa. Malo poluostvo između Ipaneme i Kopakabane pruža prizore za nezaborav dok sunce zalazi iza najveće brazilske favele Rosinje. Karioke aplauzom otpozdravljaju svaki zalazak sunca a mi se na putu do smeštaja zadržavama u njihovim barovima isprobavajući neobične kombinacije amazonskog voća poput asaija i rumova kujući planove za naredne dane.. 

Dan 3: Fakultativni izlet - Tižuka, statua Hrista Spasitelja, Marakana i Sambodrom
Fakultativni izlet kroz Tižuka (Tijuca) prašumu, do statue Isusa Spasitelja (Christ the Redeemer), stadiona Marakana i Sambodroma. Prašuma zauzima gotovo desetinu teritorije Rija i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svet. Statua Hrista Spasitelja na Korkovado brdu spada u sedam novih svetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog veka. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zalivom i blagosilja karioke (stanovnike Rija). Statua je smeštena na brdo Korkovado, na visini od 710 metara, sa koje se pruža neverovatan pogled na živopisne delove Rija. Nezaobilzni sportski dragulj Rija je stadion Marakana. Čuveni stadion još uvek je gorka uspomena kariokama na “Marakanaso tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svetskog prvaka. Dan ćemo razvedriti bojama posetom Sambodromu. Mesto odakle počinje čuveni defile u Riju odnosno karneval koji decenijama važi za planetarni spektakl. Za simboličnu nadoknadu možete obući najotkačenije kostime i zaplesati u ritmu sambe u njima. Ovde se okupljaju glavne škole sambe u čitavoj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsećajujući da je Rio prestonica hedonizma. Povratak u smeštaj. 

Dan 4: Fakultativni izlet - Glava šećera, Olimpijski bulevar, Selaronove stepenice, Lege park
Fakultativni izlet: Glava šećera (Pão de Açúcar), Olimpijski bulevar, Selaronove stepenice, Lege park i gurmanski raj - Botafogo. Dan za posetu najupečatljivijim znamenitostima Rija. Odlazak na drugi kraj Rija i poseta čuvenoj Glavi sećera koja se nalazi iznad Guanabara zaliva, a čije ime simbolizuje izdizanje ostrva iz zaliva koji je deo Atlantskog okeana. Stena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vredi podsetiti da Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na oblasti Urka, Botafogo i Kopakabanu. Potom sledi fakultativni obilazak boemske četrvti Rija, Santa Tereze. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama provejava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Brojne muzičke zvezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovde. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Rija. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišćeni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Rija u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka laži gde se nalazi grandiozna vila s početka prošlog veka koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gde da drži svoje muzičke nastupe. Povratak u smeštaj. 

Dan 5: Fakultativni izlet - Pedra do Telegrafo
Dan koristimo za odmor ili ukoliko želite možemo organizovati fakultativni izlet i odlazak na liticu Pedra do Telegrapho i pravljenje fotografija od kojih zastaje dah ili fakultativni odlazak na predivne plaže u Arraial do Cabo. 

Dan 6: Fakultativni izlet - Pedra Bonita
Planinarenje do stene Pedra Bonita vodi vas do jednog od najlepših vrhova Rio de Žaneira sa prekrasnim pogledom na grad, obalu i kišnu šumu. Staza Pedra Bonita prolazi kroz prašumu Tižuka (Nacionalni park), jednu od najvećih urbanih šuma na svetu. Stižemo do vrha odakle se pruža neverovatan pogled na zapadnu obalu Ria i iz jedinstvenog ugla uživamo u pogledu na Pedra da Gavea, čuvenu veličanstvenu ravnu stenu i najveći monolit blizu okeana na svetu „stolnu planinu“ 'iz Rija. Na putu prema gore, možda će biti moguće videti neke divlje životinje poput tukana, kaputa i majmuna. Povratak u smeštaj. 

Dan 7: Fakultativni izlet - Arraial do Cabo
Dan koristimo za fakultativni izlet - Arraial do Cabo. Nakon doručka,  upućujemo se u obilazak jednih od najlepših plaža Brazila. Polazimo prema mestu Arraial do Cabo, smeŠtenog na Zelenoj obali države Rio de Janeiro.  Do gradica se vozimo nekih 3-3.5 sata do naše destinacije odakle se ukrcavamo na brod za jedrenje gdje se zaustavljamo pored nekih od najatraktivnijih plaza obale Rio de Janeria, poznatih po svojoj kristalno plavoj boji okeana. Nakon vremena za opuštanje i kupanje, nastavljamo naš izlet ručkom na kopnu uz tradicionalnu brazilsku gastronomiju. Uživamo u prirodi neverovatne lepote i spektakularnih prizora na ovom nezaboravnom izletu. Povratak u smeštaj.  

Dan 8: Fakultativni izlet - Iguasu vodopadi i park ptica
U ranim jutarnjim časovima, opciono krećemo na fakultativni izlet ka Iguasu vodopadima. Ovi vodopadi se nalaze na istoimenoj reci na granici između Argentine i Brazila. Ime potiče od reči plemena Guarane i znači velika voda. Čitavo područje oko samih vodopada proglašeno je za Nacionalne parkove koji se nalaze na UNESCO-voj listi Svetske baštine. Sam vodopad sastoji se od 275 slapova, i oni zajedno čine najveći sistem vodopada na svetu. Najveći slap zove se "đavolje grotlo", u kome voda pada sa visine od preko 100 metara, a zvuk koji proizvodi zauvek se urezuje u pamćenje. Sami vodopadi smešteni su u tropsku šumu, sa predivnom prirodom, a refleksija vode često formira dugu koja se nalazi iznad površine. Park ptica koji ćemo posetiti je jedini u svetu čija je misija očuvanje različitih, mnogobrojnih vrsta ptica. Videćemo izbliza raznovrsne vrste ptica i doživeti šarmantno i nezaboravno iskustvo u ovoj prašumi Atlantika. 

Dan 9: Povratak u Rio de Žaneiro
Posle povratka iz Foz de Iguasua, slobodno vreme za obilazak Ria i svođenje utisaka sa vodopada.

Dan 10: Fakultativni izlet - Carski grad Petropolis
Dan koristimo za fakultativni izlet - poseta carskom gradu Petrpolisu. Gradić na obodu Rija koji važi za najbogatije i najsigurnije mesto u Brazilu. Podignut je u čast Pedra II, poslednjeg brazilskog cara, koji je Brazilom vladao 58 godina. Mnoštvo pozorišta, muzeja, galerija i palata krasi ovaj grad. Čak se i najpoznatija brazilska pivara nalazi u ovom gradu. Grad je poznat i po svojoj multikulturalnosti s obzirom da ovde žive velike zajednice Nemaca, Japanaca, Italijana, Libanaca… U ovom gradu se održavaju uspomene i na brojne poznate građane poput književnika Stefana Cvajga ili pionira avijacije Alberta Santos-Dimona te su njihove kuće postali pravi muzeji. Obilazimo Carski muzej i predsedničku palatu Rio Negro. Povratak u smeštaj.

Dan 11: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska
Nakon izlaska iz smeštaja ostaje nam još malo slobodnog vremena za kupovinu suvenira I uživanje na suncu Rija. Transfer do aerodroma. Let iz Rija za Amsterdam u 20:50h.

Dan 12: Povratak i kraj putovanja
Dolazak u Amsterdam u 12:15h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Beograd u 20:35h. Dolazak u Beograd u 22:55h. 
Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 3 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 162/2020 kategorija licence A35 . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu