Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaj
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TANZANIJA AVANTURA
STONE TOWN – KENDWA BEACH – ARUSHA
06.10 – 18.10.2022. – još 4 slobodna mesta
13 DANA / 11 NOĆI

Za prijave i uplate u celosti
Cena - 1999€ Specijalna cena 1699€ – Hot!
Za avans od min. 500€ cena je 1749€
Za avans od 100€ cena je 1799€

Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Zanzibar / Kilimanjaro-Beograd sa presedanjem u Amsterdamu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Zanzibar-Kilimanjaro – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 20kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Stone Townu u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj na plaži Kendwa u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom – švedski sto (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Aruši u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom  (1/2 sobe sa kupatilom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Tanzaniju- plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

- Prison island i rezervat džinovskih Aldabra kornjača – 30€
Prison island ili Changuu, kako ga lokalci još nazivaju, je malo ostrvo koje je udaljeno svega 6 km od Stone Town-a ili oko 30 min vožnje brodom. Dobilo je takvo ime jer je korišćeno kao zatvor za pobunjene robove, a Britanci su kasnije izgradili zatvorske jedinice, koje nikada nisu korišćene u tu svrhu, već su umesto toga služile kao karantin za obolele od žute groznice. Danas je ostrvo pretvoreno u turistički kompleks u vlasništvu države, ali i rezervat ugroženih Aldabra kornjača koje su Britanci doneli sa Sejšela. Nakon obilaska kupaćemo se na prelepoj peščanoj plaži ostrva i uživati u čarima Indijskog okeana.

Ovaj poludnevni izlet obuhvata: vožnju brodom do ostrva i nazad, ulaznicu za rezervat sa džinovskim kornjačama, kao i pratnju predstavnika agencije.

- Farma začina – 30€
Čarolija zvana Zanzibar ne bi bila kompletna bez priča o karanfiliću, muskatnom oraščiću, cimetu, biberu, đumbiru, kurkumi, vanili i mnogim drugim začinima, koji su značajan sastojak svakodnevnog života na ostrvu. Zanzibar i začini su povezani još od 16. veka, kada su ih na ostrvo doneli Arapi, ali i portugalski trgovci iz svojih kolonija u Južnoj Americi i Indiji. Tokom posete farmi začina, lokalni vodič će nas upoznati sa začinima, voćem i biljkama koje se uzgajaju na ostrvu. Saznajemo koji začini su dobri za proizvodnju kozmetičkih proizvoda, koji se najčešće koriste u pripremljanju lokalnih jela, a koje se biljke koriste u tradicionalnoj medicini… Imaćemo priliku da vidimo tehniku branja kokosa, uživamo u ukusima mladih plodova, kao i da se okušamo sami u toj tehnici branja… Posle ture ćemo uživati u Svahili ručku, koji nam pripremaju ljubazni domaćini na farmi. Probaćete pilau kao i druga lokalna jela, degustirati sezonsko voće i na taj način se upoznati sa različitim ukusima karakterističnim za ovo ostrvo. Našu turu završavamo kod tezgi sa sveže upakovanim začinima, ali tu takodje možete kupiti i kafu, čaj, sapune, razna ulja…

Ovaj poludnevni izlet obuhvata: povratni transfer do farme začina, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i ostale pomoćnike sa farme, pešačku turu kroz farmu, degustaciju tropskog voća i ručak, kao i pratnju predstavnika agencije

- Kizimkazi/plivanje sa delfinima, Jozani šuma i plaža Paje  – 70€
Naše prvo odredište je Kizimkazi, lokalno ribarsko selo, gde se ukrcavamo na čamce i krećemo u potragu za delfinima. Jata ovih druželjubivih sisara prolaziće pored naših čamaca. Možete uskočiti u vodu i zaplivati sa njima. Nakon ovog nesvakidašnjeg iskustva po povratku na kopno krećemo put Jozani-Chwaka Bay Nacionalni Parka, koji se prostire na 50 kvadratnih kilometara. Jozani šuma je stanište crvenih kolobus majmuna, koji su endemska vrsta i žive samo na Zanzibaru. Otići ćemo do šume mangrova, koja je bitna zbog ekosistema samog Zanzibara, jer joj je glvna uloga sprečavanje erozije obale, a prirodno je stanište velikom broju ptica, guštera, kraba… Ostatak dana provodimo na istočnoj obali u mestu Paje, sa prelepom plažom, koja je pravi raj za kite surfere.

Ovaj izlet obuhvata: povratni transfer do Jozani šume, Paje plaže, taksu za Menai Bay zaštićenu oblast, ulaznicu i lokalnog rendžera za Jozani šumu i pratnju predstvnika agencije.

- Blue Safari – 70€
Izlet Safari Blue nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugo-zapada ostrva, iz mesta Fumba, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na peščanoj adi odnosno Nakupenda ostrvu, kako ga lokalci nazivaju. Tu ćemo se kupati, osvežiti uz banane, ananas, lubenice, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Koristimo priliku da obiđemo koralni greben, gde ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom podvodnom svetu Indijskog okena. Nastavljamo prema ostrvu Kwale gde imamo mogućnost da istražimo plavu lagunu, okruženu mangrovama i plivamo u prelepom prirodnom okruženju. Zatim se iskrcavamo na samo ostrvo Kwale, gde nas čeka ručak: pirinač sa sosom od povrća, riba, gambori, lignje, hobotnica, jastozi, krabe… Sledi odmor, kupovina tradicionalnih suvenira, pareo marama… kao i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Krećemo nazad prema kopnu, ali ovoga puta umesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vetra i talasa jedreći okeanom.

Izlet obuhvata: povratni transfer do mesta Fumba, dhow brod sa posadom, ručak, voće, vodu i sokove, maske i peraja za one koji žele da istražuju koralni greben, taksu za Menai Bay zaštićenu oblast i vodiča.

- Safari u Ngorongo i  Manyara Nacionalnim Parkovima - 500€
Krećemo na dvodnevni fakultativni izlet u Nacionalne Parkove Ngorongoro i Manyara. Prvog dana nakon doručka polazimo u avanturu u Nacionalni Park Manyara ušuškan izmedju jezera Manyara i oboda Velikog klanca. Najpopularnija atrakcija ovog parka su čuveni ”lavovi penjači”, koji se često mogu videti medju granama drveća akacije na 6 – 7 metara iznad zemlje! Park je takodje poznat i kao mesto sa najvećom koncentracijom slonova po kvadratnom kilometru tako da su šanse da ćemo videti ove nežne džinove veoma velike, a društvo će nam praviti i bizoni, žirafe, leopardi, nilski konji, impale i preko 400 različitih vrsta ptica! Nakon obilaska smeštamo se u kampu na samom obodu nacionalnog parka, uživamo u pogledu na afričko nebo ispunjeno zvezdama i prepričavamo svoje doživljaje. Noćenje. Sutradan, našu avanturu nastavljamo u nacionalnom parku Ngoronogoro. Jedno od prirodnih svetskih čuda, čuveni Ngorongoro krater zaštićen je od strane UNESCO-a kao mesto od izuzetne važnosti. Pre oko 3 miliona godina, ovaj krater bio je aktivni vulkan čija se kupola urušila i napravila trenutno najveći krater na svetu sa prečnikom od preko 20km. Ukoliko budemo imali sreće, postoji velika šansa da ćemo videti tzv. veliku petorku: slona, bizona, lava, leoparda i nosoroga. Iskustvo koje se ne zaboravlja! Povratak u Arušu u popodnevnim časovima.

Izlet uključuje: off road džipovi 4×4 sa vozačem – 2 dana, ulaznicu za Manyara Nacionalni Park, ulaznicu za Ngorongoro Krater, 1,5 litar vode po osobi u džipu po danu, 1. dana ručak (lunch box) u Nacionalnom Parku i večera u kampu, 2. dana doručka i ručak (lunch box) u krateru.

STONE TOWN od 06.10.2022.  do 11.10.2022.
Hotel Spice Palace 4* ili sl. – nalazi se u strogom istorijskom centru Stone Towna, na glavnom trgu. Hotel je nov, poseduje restoran i terasu na krovu sa koje se pruža panoranski pogled na Stone Town, otvoreni bazen, bar, besplatni wi-fi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom (fen za kosu, toalentni pribor, bade mantil, papuče). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV, klima uredjaj, sef, wi-fi internet, ketler sa besplatnom kafom i čajevima. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

PLAŽA KENDWA od 11.10.2022.  do 14.10.2022.
Hotel Kendwa Rocks 4* i sl. – Nalazi se na severo-zapadnoj strani ostrva i po nama na najlepšoj plaži na celom ostrvu – Kendwa beach. Sam resort poseduje jedan od najboljih restorana i plažnih barova na celom Zanzibaru, bazen, plažni bar, diving centar, uslugu pranja veša, room service. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom (fen za kosu, peškiri, toaletni pribor). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV i wi-fi internet. Poslovanje hotela je prilagođeno najvišim higijenskim standardima. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

ARUSHA od 14.10.2022.  do 17.10.2022.
Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru grada. Hotel poseduje recepciju, bar i restoran internacionalne kuhinje. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojim kupatilom. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

1. dan (06.10.): Beograd – Amasterdam – Zanzibar
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Amsterdam u 06:10h. Sletanje u Amsterdam u 08:40h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h20min. Nastavak leta za Zanzibar u 10:00h. Sletanje na Zanzibar u 19:50h po lokalnom vremenu. Nakon završenih carinskih formalnosti na aerodromu transfer do hotela u centru Stone Town-a i smeštanje u sobe. Noćenje

2. dan (07.10.):  Zanzibar – Prison Island
Posle doručka sledi info sastanak sa vodičem. Nakon sastanka krećemo u razgledanje Sotne Town-a i upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadnih kultura. Imaćemo priliku da vidimo kuću, pretvorenu u muzej, u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Kuću Čuda, Staru tvrdjavu, nekadašnju tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu.
Preporučujemo odlazak na poludnevni fakulativni izlet do Prison Island-a, ostrva koje je udaljeno 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije koje su davno korišćene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin obolelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina. Očekuje nas i kupanje na prelepoj peščanoj plaži ostrva i odmor u hladovini stena i prelepog rastinja. Ponesite maske ili naočare za ronjenje i istražite morske dubine koralnog grebena. Povratak u Stone Town.
U večernjim satima u dogovoru sa vodičem opciono odlazak u neki od restorana i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana…Noćenje.

3. dan (08.10.): Stone Town – Farma začina
Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet do farme začina, gde ćemo imati priliku da vidimo i probamo različite vrste tropskog voća i začinsko bilje po kojem je Zanzibar čuven: muskantni oraščić, crni biber, kardamon, cimet, đumbir, kurkumu, vanilu i druge.  Saznaćemo ko je kraljica, a ko kralj začina. Videćemo kako se lokalni stanovnici uz pesmu penju na palmu, a potom degustiramo vodu i meso sveže ubranog, mladog kokosa i ručamo lokalni specijalitet pilau, začinjen biljem baš sa ove farme. Nakon obilaska farme kupujemo različite vrste začina, kafa i čajeva. Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (09.10.): Stone Town – Kizimkazi / plivanje sa delfinima, Jozani šuma i plaža Paje
Slobodan dan za individualne aktivnosti ili dan rezervisan za celodnevni fakultativni izlet do Istočne obale ostrva. Pre zore polazimo ka mestu Kizimkazi, gde se ukrcavamo na brodiće i krećemo u potragu za jatima delfina. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Nakon plivanja i druženja sa delfinima vraćamo se na kopno i krećemo put Jozani šume. Naše drugo odredište je Jozani-Chwaka Bay Nacionalni Park, koji se prostire na 50 kvadratnih kilometara. Jozani šuma je stanište crvenih kolobus majmuna, koji su endemska vrsta i žive samo na Zanzibaru. Otići ćemo do šume mangrova, koja je bitna zbog ekosistema samog Zanzibara, jer joj je glvna uloga sprečavanje erozije obale, a prirodno je stanište velikom broju ptica, guštera, kraba… Ostatak dana provodimo na istočnoj obali u mestu Paje, sa prelepom plažom, koja je pravi raj za kite surfere. Jedna je od lepših plaža Zanzibara, za provesti na njoj jedno popodne uz kafu i cedjene sokove. U dogovoreno vreme povratak u Stone Town.  Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (10.10.): Stone Town – Blue Safari
Slobodan dan ili fakultativni izlet Safari blue, koji nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugo-zapada ostrva, iz mesta Fumbe, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na peščanoj adi odnosno Nakupendi, kako lokalci nazivaju to ostrvce, gde ćemo se kupati, osvežiti uz banane, pomorandže, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Posmatraćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijskim okeanom. Koristimo priliku da obidjemo koralni greben gde ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom morskom svetu Indijskog okena. Nastavljamo prema Kwale ostrvu i ukoliko nas plima posluži,  imaćemo mogućnost da istražimo prirodnu lagunu ostrva okruženu drvećem mangrova i plivati u  prelepom prirodnom okruženju. Zatim odlazimo na plažu Kawale, gde će nam ljubazni domaćini pripremiti ručak: pirinač sa sosom od povrća, ribu, gambore, lignje, hobotnicu, jastoge, krabe. Sledi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim radnjama i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Krećemo nazad prema Fumbi, ali ovoga puta umesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vetra i talasa jedreći indijskim okeanom. Nakon završenog izleta transfer do smeštaja. Noćenje.

6. dan (11.10.): Stone Town > Kendwa
Nakon doručka pakujemo stvari, check out i slobodno vreme. U popodnevnim satima transfer do plaža Kendwa i smeštaj u hotel. Sledi uživanje u kupanju i sunčanju na obali čarobnog indijskog okeana. Plaža Kendwa se nalazi na severozapadnom delu ostrva i upravo zbog položaja ima najmanje izraženu raziku plime i oseke što nam pruža mogućnost celodnevnog kupanja. Provodimo dan uz predivan prizor ispred sebe: šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće, uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nam opijaju čula. Šta više možemo poželeti? Na najlepšoj plaži Zanzibara – Kendwa sa kristalno čistom vodom indijskog okeana dan provodimo hedonistički, jer … Zaslužili smo! Na plaži u popodnevnim satima pojavljuju se plesači, prodavci tkanina i tradicionalnog nakita, ali i Masai ratnici koji su uvek raspoloženi za razgovor i druženje. Uz zrake zalazećeg sunca ispijanje hladne kokosove vode predstavlja pravi melem za dušu i telo. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan (12.10.): Kendwa
Budimo se na najlepšoj plaži Zanzibara. Čeka nas celodnevno uživanje u raju na zemlji. Noćenje.

8. dan (13.10.): Kendwa
Predlažemo Vam da pre doručka osetite i doživite mir i spokoj budjenja prirode, dok šetate ili džogirate praznom plažom Kendwa. Za današnji dan pored sunčanja idealno bi bilo da samostalno istražite obližnje mesto Nungwi do koga možete doći i plažom ukoliko je oseka (uz konsultaciju sa vodičem). Uživanje u čarima plaže Kendwa se nastavlja i ne prestaje. Slobodno vreme.

9. dan (14.10.): Kendwa – Aruša
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma na Zanzibaru u popodnevnim časovima i let za Arušu.  Sletanje na aerodrom Kilimandžaro u večernjim satima. Transfer do Aruše i smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

10. dan (15.10.): Aruša (izlet Safari Ngorongoro i Lake Manyara / 1. dan) 
Slobodan dan u Aruši ili vam možemo ponuditi dvodnevni fakultativni izlet u Nacionalne parkove Ngorongoro i Lake Manyara. Nakon doručka polazimo u avanturu u Nacionalni park lake Manyara ušuškan između jezera Manyara i oboda Velikog klanca. Najpopularnija atrakcija ovog parka su čuveni “lavovi penjači“, koji se često mogu videti medju granama drveća akacije na 6, 7 metara iznad zemlje! Park je takodje poznat i kao mesto sa najvećom koncentracijom slonova po kvadratnom kilometru, tako da su šanse da ćemo videti ove nežne džinove veoma velika, a društvo će nam praviti i bizoni, žirafe, lepardi, nilski konji, impale i preko 400 različitih vrsta ptica!  Nakon obilaska smeštamo se u kampu na samom obodu nacionalnog parka, uživamo u pogledu na afričko nebo ispunjeno zvezdama i prepričavamo svoje doživljaje. Noćenje.

11. dan (16.10.): Aruša (izlet Safari Ngorongoro i Lake Manyara / 2. dan) 
Slobodan dan u Aruši. Putnici koji su se odlučili za safari, avanturu nastavljaju u Nacionalnom parku Ngoronogoro. Jedno od prirodnih svetskih čuda, čuveni Ngorongoro krater zaštićen je od strane UNESCO-a kao mesto od izuzetne važnosti. Pre oko 3 miliona godina, ovo je bio aktivni vulkan čija se kupola urušila i napravila trenutno najveći krater na Svetu, sa prečnikom od preko 20km. U ovom nacionalnom parku postoji realna mogućnost da vidimo tzv. veliku petorku: slona, bizona, lava, leparda i nosoroga. Iskustvo koje se ne zaboravlja! Povratak u Arušu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan (17.10.): Aruša – Amsterdam
Nakon doručka, check out iz soba. Kofere ostavljamo u prostoriju za prtljag. Slobodno vreme do polaska na aerodrom koristimo za finalnu kupovinu suvenira. Transfer do aerodroma Kilimadžaro u popodnevnim satima i čekiramo se na let za Beograd. Let za Amsteram u 21:20h

13. dan (18.10.): Amsterdam – Beograd
Sletanje u Amsterdam u 07:35h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 13h. Postoji mogućnost odlaska do centra Amsterdama vozom. Poletanje aviona za Beograd je u 20:35h. Sletanje u Beograd u 22:55h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
- Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
- Gotovinski
– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA
– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

MT

Uz ovaj cenovnik važe program i Opšti uslovi putovanja OTP 615/2010 Manga Trip

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama